Oι συναλλαγές με ''μόχλευση'' εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας και μελετήστε προσεκτικά όλη τη ''θεωρία'' η οποία σας προσφέρεται εντελώς δωρεάν στη σελίδα μας.Στοιχεία επικοινωνίας για Διαχείριση κεφαλαίων-Σεμινάρια τηλ. 23740 22340 κινητό 6937709499 mail akrivosgeorge@yahoo.gr
Η στασιμότητα συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη - μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή του χρέους…
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times, οι οποίοι αναζητώντας τα αίτια της περιδίνησης της προηγούμενης εβδομάδας, συμπεραίνουν πως οι επενδυτές και οι αγορές φοβούνται περισσότερο τη στασιμότητα, παρά το χρέος.
Η στασιμότητα της οικονομίας σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αποτελεί τη νέα πηγή κινδύνου για την Ευρωζώνη, η οποία δύναται να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, η στασιμότητα δύναται να επιφέρει μία μακρά περίοδο αδύναμης ζήτησης και μειωμένων επενδύσεων.
Μάλιστα, εκτιμά πως ακόμη και η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ καθίσταται αδύναμη να επιλύσει το τρέχον πρόβλημα της Ευρωζώνης.
«Η πολιτική της ΕΚΤ μπορεί μόνο βραχυπρόθεσμα να τονώσει την αγορά» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Επικουρικά με τη στασιμότητα λειτουργεί και ο χαμηλός πληθωρισμός, ο οποίος συμβάλει στη συντήρηση του χρέους σε υψηλά επίπεδα.
«Το υπάρχον περιβάλλον καθιστά δύσκολη τη μείωση του ιδιωτικού και δημόσιου χρέους» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Μάλιστα, η κατάσταση επιδεινώνεται και χάρη στο ισχυρό ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τους Financial Times, δεν πρόκειται να διολισθήσει σε αισθητά χαμηλά επίπεδα.
Όπως υπερθεματίζει, η διατήρηση ισχυρών πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και η πραγματοποίηση του συνόλου των εμπορικών συναλλαγών της Ε.Ε. δια μέσου του ευρώ συμβάλλουν στην αποτροπή ενός σεναρίου, βάσει του οποίου το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρούσε σημαντικά.
Επομένως, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, υπάρχουν μόλις τρεις επιλογές, καταλήγει η εφημερίδα:
1. Μετατροπή της Ευρωζώνης σε πολιτική ένωση. Αυτό θα συνεπάγεται τη δημιουργία του ευρωομολόγου και την επίτευξη μίας μίνιμουμ δημοσιονομικής ένωσης.
2. Να αποδεχτούμε τη στασιμότητα...
3. Να διαλύσουμε την Ευρωζώνη...
www.bankingnews.gr