Ένα διάλλειμα θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε. Θα ήταν επίσης καλό να οργανώσετε τα διαλλείματά σας. Να πως μπορείτε να το κάνετε αυτό.


Όταν εξασκείτε κάποια σωματική δραστηριότητα, γυμνάζετε τους μύες του σώματός σας. Ωστόσο, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα χρειάζονται εναλλαγές προπόνησης και ξεκούρασης.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του trading συναλλάγματος: χρειάζεται χρόνος για να αφομοιώσετε τις επιτυχίες σας, ενώ χρειάζεται και χρόνος για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Δεν έχει σημασία αν έχετε εξελιχθεί σε επαγγελματία trader ή όχι.

Ένα διάλειμμα από το trading θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας. Όταν επιστρέψετε θα είστε περισσότερο αφοσιωμένοι στο στόχο σας.

Πότε μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα;

Όταν είστε κουρασμένοι

Αν είστε πρωινός τύπος, μην κάνετε trading κατά τη διάρκεια της νύχτας και αντίστροφα. Μην κάνετε trading όταν είστε κουρασμένοι ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι ιδανικές. Θα υπάρξουν και άλλες ιδανικές συνθήκες για trading όταν θα είστε πιο ξεκούραστοι.

Όταν δεν σας ταιριάζουν οι συνθήκες της αγορά

Αν σας αρέσουν οι ακραίες συναλλαγές προτιμήστε τις ώρες που συμπίπτουν οι συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών την Παρασκευή. Αποφύγετε τη συνεδρίαση στο Σύδνεϋ. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε τις στρατηγικές εύρους, αποφύγετε τις ευμετάβλητες συνεδριάσεις.
Είναι ευκολότερο να προσαρμόσετε τις ώρες που πραγματοποιείτε trading στη συμπεριφορά σας παρά να προσαρμόσετε την ίδια τη συμπεριφορά σας. Επομένως, μπορείτε να απέχετε όταν οι συνθήκες απλώς δεν σας ταιριάζουν.

Οικονομικές ανακοινώσεις

Πολλοί traders προτιμούν να πραγματοποιούν συναλλαγές κατά την ανακοίνωση ενός σημαντικού γεγονότος, ενώ απέχουν από το trading όταν το οικονομικό ημερολόγιο είναι κενό, συνήθως κάθε Δευτέρα. Γιατί να μην απολαύσουν ένα τριήμερο χαλάρωσης; Ωστόσο, υπάρχουν και traders που προσπαθούν να αποφύγουν την αβεβαιότητα ημερών με πολλές οικονομικές ανακοινώσεις, όπως είναι η Πέμπτη.

Πηγή:Yohay Elam, Forex Crunch       Επιμέλεια κειμένου - Ακριβός Γιώργος